Játra se slaninou na tymiánu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - sůl
- - máslo
- - petrželka
450 g brambory
1 ks cibule
1 ks jablko
- - tymián
- - pepř mletý
- - paprika mletá
- - olej olivový
4 plátky játra drůbeží
80 g slanina anglická
400 g rajčata sterilovaná
- - omáčka worcesterská

Postup přípravy receptu

  1. Brambory na 10 minut povaříme, potom slijeme a rozpůlíme. Na veliké pánvi rozpálíme tuk a brambory na něm opečeme dozlatova a přeložíme na talíř. Plátky jater po obou stranách osolíme a okořeníme troškou pepře a papriky. Na pánvi rozpálíme máslo a játra na něm po obou stranách opečeme dohněda. Poté je vyjmeme a uložíme na teplé místo. Na pánvi opečeme slaninu dozlatova, přidáme česnek a cibuli. Potom přidáme jablko a 2 minuty ho osmahneme. Přidáme rajčata, tymián a worcesterskou omáčku. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 5 minut. Do omáčky přidáme brambory a navrch položíme plátky jater, zakryjeme a necháme prohřát. Dochutíme pepřem, posypeme petrželkou a podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!