Játra se slaninou na tymiánu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- - - česnek - - sůl - - máslo - - petrželka 450 g brambory 1 ks cibule 1 ks jablko - - tymián - - pepř mletý - - paprika mletá - - olej olivový 4 plátky játra drůbeží 80 g slanina anglická 400 g rajčata sterilovaná - - omáčka worcesterská
Postup Játra se slaninou na tymiánu recept
Postup přípravy receptu
-
Brambory na 10 minut povaříme, potom slijeme a rozpůlíme. Na veliké pánvi rozpálíme tuk a brambory na něm opečeme dozlatova a přeložíme na talíř. Plátky jater po obou stranách osolíme a okořeníme troškou pepře a papriky. Na pánvi rozpálíme máslo a játra na něm po obou stranách opečeme dohněda. Poté je vyjmeme a uložíme na teplé místo. Na pánvi opečeme slaninu dozlatova, přidáme česnek a cibuli. Potom přidáme jablko a 2 minuty ho osmahneme. Přidáme rajčata, tymián a worcesterskou omáčku. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 5 minut. Do omáčky přidáme brambory a navrch položíme plátky jater, zakryjeme a necháme prohřát. Dochutíme pepřem, posypeme petrželkou a podáváme s chlebem.