Játra strejdy Pepana recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg slanina
2 stroužky česnek
1 lžíce olej
5 ks vejce
3 ks jarní cibulka
0.8 kg vepřová játra
podle chuti
sůl
chilli koření
drcený kmín
mletý černý pepř
na ozdobu
1 svazeček pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, slaninu také. Játra očistíme a nakrájíme na nudličky. Oloupaný česnek prolisujeme.

  2. Slaninu s cibulí osmahneme, přidáme nudličky vepřových jater, opepříme, přidáme drcený kmín a prolisovaný česnek. Dusíme, až se vydusí voda.

  3. Promícháme vejce, osolíme, okořeníme špetkou chilli, přidáme je k játrům a mícháme, až se vejce srazí. Podle chuti dosolíme.

  4. Játra strejdy Pepana naservírujeme na talíře a posypeme pokrájenou pažitkou. Podáváme s chlebem a kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!