Jehněčí hřbet se špenátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g listové těsto
olej na smažení
omáčka
2 stroužky česnek
1 lžička solamyl
2 ks cibule
0.3 ks celer
2 snítky tymián
2 snítky rozmarýn
2 ks mrkev
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na potření
1 ks žloutek
náplň
2 snítky tymián
200 g špenát
4 plátky vepřová šunka
600 g jehněčí hřbet

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí hřbet vykostíme, ale kosti nevyhazujeme.

  2. Bylinky a zeleninu omyjeme a osušíme. Zeleninu nahrubo nakrájíme nebo nastrouháme. 2 snítky tymiánu odložíme, jinak bylinky, zeleninu a kosti zprudka opečeme na oleji, podlijeme 500 ml vody a zvolna vaříme přibližně 2 hodiny.

  3. Jehněčí hřbet ozdobně svážeme nití, na oleji zprudka opečeme ze všech stran, osolíme a opepříme. Pak z něj odstraníme nit.

  4. Špenát se zbylým tymiánem nasekáme najemno. Osolíme, opepříme a promícháme. Listové těsto vyválíme na tenký plát, poklademe šunkou a vrstvou špenátu. Na špenát položíme opečený hřbet, zamotáme a potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct do předehřáté trouby na 220°C asi 40 minut.

  5. Vývar z kostí a zeleniny přecedíme, zahustíme solamylem, chvilku povaříme.

  6. Jehněčí hřbet se špenátem nakrájíme na plátky a přeléváme bylinkovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!