Jehněčí kolínko na česneku recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 - 6 stroužků česnek
2 stroužky česnek
sůl
vývar
2 lžíce máslo
1 ks žloutek
1,5 ks cibule
1/2 ks cibule
100 ml smetana
sádlo
mletý černý pepř
500 g čerstvý špenát
2 ks jehněčí kolínko

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Jehněčí kolínka očistíme, osolíme, opepříme, zprudka opečeme na sádle dozlatova a přendáme do pekáčku. Na výpeku orestujeme cibulku dozlatova a i s tukem přendáme ke kolínkům. Maso podlijeme malým množstvím vývaru, vmícháme nasekaný česnek a pekáč zakryjeme. Kolínka pečme asi při 180 °C doměkka. Během pečení kolínka obracíme, podléváme vývarem a dbáme na to, aby se česnek nepřipálil. Ke konci pečení kolínka odkryjeme (kosti omotáme alobalem) a dopečeme dozlatova. Vypečenou šťávu přecedíme a podle potřeby dochutíme

  2. Mezitím si připravíme přílohu. Jemně nasekanou cibulku a česnek necháme na másle zesklovatět a vmícháme očištěný čerstvý špenát. Jakmile špenát zavadne, přilijeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali žloutek. Směs krátce podusíme a podle chuti osolíme a opepříme

  3. Jehněčí kolínka rozdělíme na porce, obložíme dušeným špenátem, přelijeme šťávou a podáváme s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!