Jehněčí řízky v omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 lžíce olivový olej olej na smažení 600 g jehněčí kýta mletý černý pepř omáčka 4 stroužky česnek 1 lžíce máslo 2 ks cibule 200 g rajče 1 lžíce hladká mouka 1 ks červená kapie voda na podlití mletá sladká paprika
Postup Jehněčí řízky v omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a utřeme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Můžeme použít krájená rajčata z konzervy. Kapii zbavíme jádřince a jadérek a nakrájíme na nudličky.
Jehněčí kýtu rozkrájíme na 4 řízky. Omyjeme, osušíme a naklepeme. Lehce osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji plátky zprudka opečeme z obou stran. Nakonec maso odložíme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.
Na pánev přidáme máslo a cibuli. Osmahneme, zaprášíme moukou a vmícháme mletou papriku. Zalijeme studenou vodou a za stálého míchání povaříme. Přidáme rajčata, česnek a kapii, opepříme a dusíme na mírném plameni doměkka.
Těsně před koncem smažení přidáme hrášek a vaříme bez pokličky. Vložíme maso, necháme prohřát.
Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory.