Jehněčí řízky v omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžíce olivový olej
olej na smažení
600 g jehněčí kýta
mletý černý pepř
omáčka
4 stroužky česnek
1 lžíce máslo
2 ks cibule
200 g rajče
1 lžíce hladká mouka
1 ks červená kapie
voda na podlití
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a utřeme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kolečka. Můžeme použít krájená rajčata z konzervy. Kapii zbavíme jádřince a jadérek a nakrájíme na nudličky.

  2. Jehněčí kýtu rozkrájíme na 4 řízky. Omyjeme, osušíme a naklepeme. Lehce osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji plátky zprudka opečeme z obou stran. Nakonec maso odložíme na nahřátý talíř a udržujeme v teple.

  3. Na pánev přidáme máslo a cibuli. Osmahneme, zaprášíme moukou a vmícháme mletou papriku. Zalijeme studenou vodou a za stálého míchání povaříme. Přidáme rajčata, česnek a kapii, opepříme a dusíme na mírném plameni doměkka.

  4. Těsně před koncem smažení přidáme hrášek a vaříme bez pokličky. Vložíme maso, necháme prohřát.

  5. Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!