Jehněčí špízy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
25 g česnek
75 g olej
15 g sůl
150 g cibule
0 g mletý černý pepř
1 kg jehnečí kýta

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a připravíme si zeleninu. Cibulku oloupeme spolu s česnekem. Cibuli nakrájíme na kolečka a česnek prolisujeme.

  2. Jehnečí kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, okořeníme, potřeme česnekem a olejem. Naložené jehněčí necháme v chladničce asi 2 hodiny odpočinout.

  3. Odleželé maso střídavě napichujeme na špíz společně se slaninou a cibulí, pravidelně střídáme. Na rozpáleném oleji špízy opečeme.

  4. Hotové jehněčí maso poléváme olejem, na němž jsme špízy smažili.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!