Jehněčí špízy s kuskusem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
2 ks cibule
300 g kuskus
150 g šunka vařená
1 sklenka bílé víno
4 lžíce olivový olej
200 g cherry rajče
400 g jehněčí libové maso
podle potřeby
vývar masový
podle chuti
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí nakrájíme na asi 2 cm kostky, které umyjeme a osušíme. Kostky namočíme do česnekového oleje a necháme dvacet minut na straně.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na 4 díly. Rajčata umyjeme pod tekoucí vodou a osušíme na kuchyňské utěrce.

  3. Vezmeme si špejle a napíchneme jehněčí kostku, rajče, cibuli a šunku.

  4. Na větší pánvi osmahneme na drobno nakrájenou slaninu, jakmile začne hnědnout vložíme špízy a orestujeme z každé strany. Jakmile se nám špízy zbarvily, podlijeme vínem, které necháme vypařit. Teplotu snížíme, pánvici se špízy přikryjeme a dusíme alespoň 20 minut. Dle potřeby trošku podlijeme vývarem, maso nesmí být suché. Maso musí být měkké.

  5. Mezitím si připravíme kuskus dle návodu, nejlépe si ho však připravíme ve vývaru.

  6. Hotový kuskus dáme na talíř a na kuskus položíme uvařené jehněčí špízy,opepříme dle naší chuti.

  7. Jehněčí špízy s kuskusem podáváme jako teplý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!