Jelen na bylinkách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 dl olej 2 ks cibule 1 snítka tymián 1 snítka rozmarýn 1 dl whisky 75 g špek 5 dl červené víno 1-2 lžíce brusinkový kompot 1 lžíce rajský protlak 1 kg jelení maso podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Jelen na bylinkách recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso pokrájíme na kostky. Snítky koření opereme, okapeme a jemně posekáme.
Připravíme si marinovací mísu, ve které promícháme kousky masa s olejem, whiskou, cibulí, česnekem, tymiánem a rozmarýnem. Po důkladném promíchání mísu uzavřeme a necháme alespoň 10 hodin v chladu marinovat. Klidně ale můžeme maso naložit víc jak 24 hodin před přípravou.
Před přípravou maso necháme na sítě z marinády okapat.
Špek nakrájíme na proužky a na vyšší pánvi jej rozpustíme. Přidáme maso a opečeme. Pak vmícháme protlak, červené víno a pod pokličkou dusíme 1,5 - 2 hodiny, dokud není maso dost měkké.
Jelení maso na bylinkách ochutíme solí, pepřem, do šťávy vmícháme brusinkový kompot, prohřejeme a podáváme.