Jelen na bylinkách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 dl olej
2 ks cibule
1 snítka tymián
1 snítka rozmarýn
1 dl whisky
75 g špek
5 dl červené víno
1-2 lžíce brusinkový kompot
1 lžíce rajský protlak
1 kg jelení maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso pokrájíme na kostky. Snítky koření opereme, okapeme a jemně posekáme.

  2. Připravíme si marinovací mísu, ve které promícháme kousky masa s olejem, whiskou, cibulí, česnekem, tymiánem a rozmarýnem. Po důkladném promíchání mísu uzavřeme a necháme alespoň 10 hodin v chladu marinovat. Klidně ale můžeme maso naložit víc jak 24 hodin před přípravou.

  3. Před přípravou maso necháme na sítě z marinády okapat.

  4. Špek nakrájíme na proužky a na vyšší pánvi jej rozpustíme. Přidáme maso a opečeme. Pak vmícháme protlak, červené víno a pod pokličkou dusíme 1,5 - 2 hodiny, dokud není maso dost měkké.

  5. Jelení maso na bylinkách ochutíme solí, pepřem, do šťávy vmícháme brusinkový kompot, prohřejeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!