Jemná chřestová polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 1 ks cibule 800 ml zeleninový vývar 2-3 lžíce smetana ke šlehání 400 g čerstvý bílý chřest podle chuti sůl mletý bílý pepř
Postup Jemná chřestová polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Chřest oloupeme, odřízneme konce a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Připravíme si silný zeleninový vývar - nejlépe domácí.
V kastrolku nejprve rozehřejeme olej a osmahneme cibuli, přidáme chřest a za občasného promíchání dusíme asi 5 minut. Potom chřest zalijeme horkým zeleninovým vývarem, přikryjeme a povaříme doměkka. Část chřestu (asi čtvrtinu) vyndáme a zbytek polévky rozmixujeme do hladka. Chřestovou polévku osolíme, opepříme a promícháme se smetanou. Odložený chřest vložíme zpátky, prohřejeme, ale už nevaříme.
Jemnou chřestovou polévku podáváme horkou a doplníme krutony nebo bílou čerstvou bagetkou.