Jemná chřestová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 ks cibule
800 ml zeleninový vývar
2-3 lžíce smetana ke šlehání
400 g čerstvý bílý chřest
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Chřest oloupeme, odřízneme konce a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Připravíme si silný zeleninový vývar - nejlépe domácí.

  2. V kastrolku nejprve rozehřejeme olej a osmahneme cibuli, přidáme chřest a za občasného promíchání dusíme asi 5 minut. Potom chřest zalijeme horkým zeleninovým vývarem, přikryjeme a povaříme doměkka. Část chřestu (asi čtvrtinu) vyndáme a zbytek polévky rozmixujeme do hladka. Chřestovou polévku osolíme, opepříme a promícháme se smetanou. Odložený chřest vložíme zpátky, prohřejeme, ale už nevaříme.

  3. Jemnou chřestovou polévku podáváme horkou a doplníme krutony nebo bílou čerstvou bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!