Jemná perníková buchta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 lžic olej 2 ks vejce 0.5 l mléko 200 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 500 g polohrubá mouka 1 balíček kypřící prášek do perníku
Postup Jemná perníková buchta recept
Postup přípravy receptu
-
V 0,5 litru teplého mléka rozpustíme 10 polévkových lžic rostlinného tuku nebo oleje. Necháme vychladnout.
Poté v mléce rozmíchám vejce, přidáme mouku, moučku, vanilkový cukr a prášek do perníku.
Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech s vysokým okrajem a pomalu pečeme.
Jemnou perníkovou buchtu podáváme nakrájenou na kostky ke kávě, čaji, ale klidně jen tak samotná bude jistě chutnat.