Jemná polévka z droždí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 3 lžíce olej 2 ks vejce 1 ks cibule 42 g droždí 1 kelímek zakysaná smetana 6 lžic ovesné vločky 0 lžiček mletá sladká paprika 0 lžiček indické kari
Postup Jemná polévka z droždí recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme, česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme nadrobno. Vejce rozklepneme a rozšleháme s indickým kari, mletou sladkou paprikou a prolisovaným česnekem.
Na rozpáleném oleji necháme osmahnout cibuli dorůžova, přidáme rozdrolené droždí a mícháme, až vznikne jemná kaše. Potom přidáme rozšlehanou vaječnou směs. Když vejce zhoustnou, zalijeme vodou a přidáme ovesné vločky. Až polévka přijde k varu, přidáme masox a vaříme asi 20 minut. Nakonec přidáme kelímek husté zakysané smetany a povaříme ještě asi 5 minut.
Jemnou polévku z droždí podáváme s osmahnutou houskou.