Jemná šlehačková roláda recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 4 ks vejce 2 lžíce kakao 100 g cukr moučka 2 lžíce hladká mouka náplň 2 balíčky vanilkový cukr 2 kelímky smetana ke šlehání 2 balíčky ztužovač šlehačky
Postup Jemná šlehačková roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme sníh. Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme prosáté kakao a mouku. Nakonec vmícháme do těsta ušlehaný sníh z bílků.
Pečící papír potřeme máslem a nalijeme na něj těsto. Roládu pečeme při 200 °C
asi 7 minut. Pozor, teplý korpus nerolujeme! Rolovat budeme až po naplnění.
Smetany ušleháme se ztužovači a vanilkovým cukrem. Ušlehaný krém rozetřeme na roládu a zarolujeme. Nakonec roládu dozdobíme podle fantazie.
Jemnou šlehačkovou roládu nakrájíme a podáváme jako vynikající moučník ke kávě nebo čaji.