Jemná smetanová bábovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
200 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
300 g polohrubá mouka
250 ml smetana ke šlehání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
podle chuti
citronová kůra
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu ke šlehání, cukr moučka a vejce utřeme do pěny. Potom přidáme polohrubou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru.

  2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

  3. Jemnou smetanovou bábovku po vychladnutí vyklopíme z formy, pocukrujeme, nakrájíme a podáváme jako moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!