Jemná sýrová roláda recept
Apetit ReceptyPostup Jemná sýrová roláda recept
Postup přípravy receptu
-
Eidam v celku vaříme v mikroténovém sáčku až do změknutí. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Šunku nakrájíme na kousky. Několik plátků šunky si odložíme na vystlání rolády. Petrželku nasekáme nadrobno.
K rozmačkaným vejcím přidáme syrokrém, nakrájenou šunku, nasekanou petrželku a všechno spolu dobře promícháme.
Změklý eidam rozválíme na mokré desce mokrým válečkem. Na sýrový plát položíme plátky šunky, potřeme připravenou náplní a zavineme do rolády, kterou zabalíme do fólie nebo alobalu a dáme do lednice ztuhnout.
Chutnou sýrovou roládu nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem jako výbornou chuťovku při různých příležitostech.