Jemná sýrová roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
300 g šunka
250 g eidam
4 ks smetanový syrokrém
podle chuti
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Eidam v celku vaříme v mikroténovém sáčku až do změknutí. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozmačkáme vidličkou. Šunku nakrájíme na kousky. Několik plátků šunky si odložíme na vystlání rolády. Petrželku nasekáme nadrobno.

  2. K rozmačkaným vejcím přidáme syrokrém, nakrájenou šunku, nasekanou petrželku a všechno spolu dobře promícháme.

  3. Změklý eidam rozválíme na mokré desce mokrým válečkem. Na sýrový plát položíme plátky šunky, potřeme připravenou náplní a zavineme do rolády, kterou zabalíme do fólie nebo alobalu a dáme do lednice ztuhnout.

  4. Chutnou sýrovou roládu nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem jako výbornou chuťovku při různých příležitostech.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!