Jemná telecí polévka se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
500 g brambory
1 ks cibule
500 g telecí maso
2 balíčky mražená polévková zelenina
1 l horký bujón
podle chuti
sůl
petrželka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na centimetrové kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Zeleninu necháme rozmrznout. Nasekáme si petrželku.

  2. Olej v hrnci rozpálíme, maso a cibuli na něm opečeme dozlatova. Zalijeme vývarem a vaříme pod pokličkou při mírné teplotě.

  3. Po 30-ti minutách přidáme brambory a zeleninu do vřícího vývaru, ochutíme solí a pepřem.

  4. Po dalších 15-ti minutách dochutíme podle potřeby a posypeme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!