Jemné čajové pečivo recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 120 g máslo 2 ks žloutek 100 g cukr moučka 220 g hladká mouka 1 ks vanilkový lusk
Postup Jemné čajové pečivo recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout. Mouku prosejeme přes jemné síto. Vanilkový lusk rozřízneme a vydlabeme z něj semínka.
Do mísy vsypeme mouku, cukr, špetku soli, přidáme na kousky nakrájené máslo, žloutek a vanilková semínka. Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme alespoň 30 minut odpočinout v lednici.
Těsto na moukou podsypané desce vyválíme na plát a pomocí vykrajovaček vykrajujeme libovolné tvary a ty klademe na plech vyložený pečícím papírem.
Čajové pečivo pečeme na 170 °C do zrůžovění, a to cca 10 minut. Poté necháme cukroví vychladnout a uskladníme v uzavíratelné dóze.
Jemné čajové pečivo podáváme jako sladké cukroví k čaji, kávě a také o Vánocích.