Jemné čajové pečivo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
120 g máslo
2 ks žloutek
100 g cukr moučka
220 g hladká mouka
1 ks vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Mouku prosejeme přes jemné síto. Vanilkový lusk rozřízneme a vydlabeme z něj semínka.

  2. Do mísy vsypeme mouku, cukr, špetku soli, přidáme na kousky nakrájené máslo, žloutek a vanilková semínka. Ze všech ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské folie a necháme alespoň 30 minut odpočinout v lednici.

  3. Těsto na moukou podsypané desce vyválíme na plát a pomocí vykrajovaček vykrajujeme libovolné tvary a ty klademe na plech vyložený pečícím papírem.

  4. Čajové pečivo pečeme na 170 °C do zrůžovění, a to cca 10 minut. Poté necháme cukroví vychladnout a uskladníme v uzavíratelné dóze.

  5. Jemné čajové pečivo podáváme jako sladké cukroví k čaji, kávě a také o Vánocích.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!