Jemné cuketové zelí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g cukr
50 g sůl
500 ml ocet
6 ks cibule
4 kg cuketa
1 lžíce hořčičné semínko
2 lžíce celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané a semen zbavené cukety nastrouháme na hrubém struhadle. Větší cibule nakrájíme na jemné kostičky.

  2. V míse smícháme cuketu, cibuli, cukr, sůl, kmín a hořčičné semínko. Zalijeme octem a vše důkladně promícháme. Směs necháme půl hodiny odležet, potom znova promícháme a plníme do zavařovacích sklenic asi půl centimetru pod horní okraj. Sklenice zavíčkujeme a zavařujeme půl hodiny při 85 °C.

  3. Cuketové zelí stačí chvíli podusit na oleji a můžeme ho podávat jako přílohu k masu a knedlíkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!