Jemné cuketové zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 500 g cukr 50 g sůl 500 ml ocet 6 ks cibule 4 kg cuketa 1 lžíce hořčičné semínko 2 lžíce celý kmín
Postup Jemné cuketové zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupané a semen zbavené cukety nastrouháme na hrubém struhadle. Větší cibule nakrájíme na jemné kostičky.
V míse smícháme cuketu, cibuli, cukr, sůl, kmín a hořčičné semínko. Zalijeme octem a vše důkladně promícháme. Směs necháme půl hodiny odležet, potom znova promícháme a plníme do zavařovacích sklenic asi půl centimetru pod horní okraj. Sklenice zavíčkujeme a zavařujeme půl hodiny při 85 °C.
Cuketové zelí stačí chvíli podusit na oleji a můžeme ho podávat jako přílohu k masu a knedlíkům.