Jemné šátečky z tvarohového těsta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti cukr na potření 1 ks vejce náplň 1 ks vejce 125 g měkký tvaroh 1 lžíce tuk na pečení podle potřeby rozinky těsto 125 g měkký tvaroh 150 g hladká mouka 125 g tuk na pečení
Postup Jemné šátečky z tvarohového těsta recept
Postup přípravy receptu
-
Tuk na pečení, tvaroh a mouku zpracujeme v míse nejprve vařečkou, pak důkladně rukou na nelepivé těsto. Podle toho jak je tvaroh vlhký, přidáme případně mouku. Těsto dáme na půl hodiny zchladit do ledničky.
Mezitím si připravíme náplň. Lžíci tuku na pečení, cukr, vejce a tvaroh dobře promícháme.
Připravené těsto vyválíme na plát a radýlkem z něho vykrájíme čtverečky, které plníme lžičkou tvarohovou náplní. Přidáme po třech rozinkách. Vždy 2 a 2 protilehlé cípy čtverečků spojíme k sobě. Pokud chceme mít jistotu, že se šátečky neotevřou, potřeme je vejcem. Samozřejmě můžeme použít místo tvarohové náplně i marmeládu. Nebo polovinu naplnit tvarohem a polovinu marmeládou.
Šátečky upečeme v předehřáté troubě při 170 °C.
Jemné šátečky z tvarohového těsta podáváme pocukrované k odpolední kávě.