Jemný čokoládový moučník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 180 g máslo 150 g cukr krupice 150 g čokoláda na vaření 1 balíček vanilkový cukr 100 g hladká mouka máslo na vymazání 70 g mléčná čokoláda kokos na vysypání 1 lžíce nescafé
Postup Jemný čokoládový moučník
Postup přípravy receptu
-
Máslo, hořkou a mléčnou čokoládu, ale také oba cukry rozpustíme společně ve vodní lázni. Když máme hmotu kompaktní, přidáme i rozpustnou kávu. Necháme trochu vychladnout
Do čokoládové hmoty zašleháme žloutky. Přidáme mouku a vyšlehaný sníh z bílků
Kulatou formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Vlijeme čokoládové těsto a vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C. Pečeme asi 30 minut
Jemný čokoládový moučník vyjmeme z trouby, nakrájíme na trojúhelníčky a podáváme se šlehačkou nebo smetanovou zmrzlinou.