Jemný jablečník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
14 dkg cukr
14 dkg máslo
4 ks žloutek
14 dkg hladká mouka
14 dkg mleté ořechy
náplň 1
20 dkg cukr
4 ks bílek
náplň
citron
75 dkg oloupaná jablka
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme. Na těsto použijeme žloutky, na náplň bílky. Natrouháme si kůru z omytého citronu.

  2. Máslo, cukr a žloutky vymícháme, potom přidáme ořechy a mouku. Na vymazaném a pomoučeném plechu napůl upečeme.

  3. Na náplň použijeme uvedené množství oloupaných jablek bez jadřinců. Připravíme si jablečnou náplň z hrubě nastrouhaných jablek, bez vody a cukru podušených - pouze s trochou nastrouhané citronové kůry.

  4. Bílky vyšleháme s cukrem.

  5. Podušená jablka dáme na nedopečené těsto a překryjeme sněhem a koláč dopečeme.

  6. Po upečení koláč pocukrujeme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!