Jemný jablečný koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 400 g cukr 5 ks vejce 100 g rozinky 1 balíček vanilkový cukr 300 g hrubá mouka 0.8 balíčku kypřící prášek 100 g mleté ořechy 800 g jalbko poleva 100 g čokoláda na vaření 80 g ztužený pokrmový tuk podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Jemný jablečný koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka očistíme, rozčtvrtíme a i se slupkou nastrouháme. Rozinky spaříme a opláchneme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme a vysypeme, případně jej vyložíme pečícím papírem.
Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. K této směsi střídavě přidáváme po lžících mouku a nastrouhaná jablka. Nakonec do těsta vmícháme rozinky a ořechy. Těsto nalijeme na připravený plech, vložíme do trouby a pečeme dozlatova. Hotový jablečný koláč necháme vychladnout.
Tuk a čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni. Vlažnou polevou přelijeme jemný jablečný koláč a necháme ztuhnout.
Jemný jablečný koláč nakrájíme na kousky a můžeme podávat.