Jemný jablečný koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
400 g cukr
5 ks vejce
100 g rozinky
1 balíček vanilkový cukr
300 g hrubá mouka
0.8 balíčku kypřící prášek
100 g mleté ořechy
800 g jalbko
poleva
100 g čokoláda na vaření
80 g ztužený pokrmový tuk
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Jablka očistíme, rozčtvrtíme a i se slupkou nastrouháme. Rozinky spaříme a opláchneme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme a vysypeme, případně jej vyložíme pečícím papírem.

  2. Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. K této směsi střídavě přidáváme po lžících mouku a nastrouhaná jablka. Nakonec do těsta vmícháme rozinky a ořechy. Těsto nalijeme na připravený plech, vložíme do trouby a pečeme dozlatova. Hotový jablečný koláč necháme vychladnout.

  3. Tuk a čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni. Vlažnou polevou přelijeme jemný jablečný koláč a necháme ztuhnout.

  4. Jemný jablečný koláč nakrájíme na kousky a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!