Jemný moučník s jablkem a ananasem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

0,5 hrnků cukr
6 lžic olej
2 ks vejce
2 ks jablko
1 plechovka ananas
1 hrnek hladká mouka
2 hrnky polohrubá mouka
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
1 balíček kypřící prášek do pečiva
1 hrnek ananasová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nastrouháme. Ananas nakrájíme na kousky. Menší formu vymažeme tukem a vysypeme moukou

  2. Dvě střední vejce ušleháme s půl hrnkem cukru do světlé pěny. Přilijeme 6 lžic oleje a hrnek šťávy z ananasu. Dále za stálého míchání přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva. Nakonec těsto promícháme s ovocem

  3. Těsto uhladíme do formy a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Moučník pečeme dozlatova asi 20 - 30 minut (záleží na troubě)

  4. Jemný moučník s jablkem a ananasem krájíme na kostky a vychutnáváme u čaje či kávy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!