Jitrnice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- česnek sůl majoránka mletý pepř mletý zázvor 1 kg vařené maso z hlav, lalkoů, paždíků 500 g vařené plíce 300 g syrová játra 400 g máčená žemle (housky) vepřový vývar mleté nové koření
Postup Jitrnice recept
Postup přípravy receptu
-
Všechno uvařené maso umeleme na strojku. Pokud se vám chce, můžete libová části masa jemně nasekat nožem.
Umleté a nasekané maso vložíme do větší mísy. Přidáme jemně umletá syrová vepřová játra, namočenou a vymačkanou žemli (housky) a podle potřeby zalijeme vývarem. Směs okořeníme mletým pepřem, novým kořením, zázvorem, osolíme a přidáme majoránku a česnek.
Vše pečlivě promícháme a směs plníme do vláčných vepřových střev.
Jitrnice zašpejlujeme, vložíme do vřelé polévky a vaříme při 90 stupních 8-10 minut. Jestli jsou jitrnice dostatečně uvařené poznáme podle toho, že plavou na hladině polévky.
Uvařené jitrnice opláchneme ve studené vodě a necháme vychladnout.