Jogurtová fazolová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce rajčatový protlak
150 g fazole
mletý pepř
50 g hladká mouka
1 kelímek bílý jogurt
petrželová nať
1 l vývar z kostky
50 g uzená slanina
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme přes noc do vody. Na druhý den ji uvaříme doměkka.

  2. Nadrobno nakrájenou slaninu vyškvaříme na rozehřáté pánvi. Přidáme mouku, mletou papriku a touto zápražkou fazole zahustíme. Podle potřeby přilijeme vývar. Fazolovou polévku osolíme, okořeníme, přidáme rajčatový protlak a krátce povaříme. Nakonec do polévky vmícháme bílý jogurt, petrželovou nať a již necháme jen prohřát.

  3. Jogurtovou fazolovou polévku podáváme s chlebem nebo samotnou. Rozléváme do hlubokých talířů nebo misek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!