Jogurtový dezert recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 5 ks vejce 5 lžic cukr krystal 6 lžic polohrubá mouka 3 lžíce vlažná voda krém 2 lžíce rum 500 ml voda 3-5 lžic cukr moučka 600-800 ml bílý jogurt 250 ml smetana ke šlehání 1 balíček želatina v prášku poleva 0.5 kg ovoce 2 ks dortové želé 0.5 l ovocná šťáva
Postup Jogurtový dezert recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme piškotový korpus a formu na pečení vymažeme a vysypeme moukou. Do vyšší misky rozklepneme vejce a přidáme cukr. Do druhé misky nachystáme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva. Nachystáme do sklenice vodu. Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, pak přidáme mouku. Po troškách přidáme vodu. Piškotové těsto nalijeme na plech a pečeme při 150 - 200 °C. Upečený korpus necháme vychladnout.
Během pečení si připravíme jogurtový krém. Práškovou želatinu necháme nabobtnat a rozpustíme ji podle návodu. Jogurt smícháme s rumem, cukrem a vychladlou, ale ještě tekutou želatinou. Nakonec přimícháme předem vyšlehanou smetanu ke šlehání. Vše nalijeme na piškotový korpus a dáme do lednice ztuhnout, nejméně na tři hodiny, ideálně do druhého dne.
Pak moučník poklademe jahodami nebo jiným sezónním ovocem. Připravíme 2 balíčky dortového želé podle návodu (rozpustíme ve vodě se sirupem nebo ovocné šťávě) a chladnoucí směsí přelijeme ovoce.