Jogurtový dezert recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
5 ks vejce
5 lžic cukr krystal
6 lžic polohrubá mouka
3 lžíce vlažná voda
krém
2 lžíce rum
500 ml voda
3-5 lžic cukr moučka
600-800 ml bílý jogurt
250 ml smetana ke šlehání
1 balíček želatina v prášku
poleva
0.5 kg ovoce
2 ks dortové želé
0.5 l ovocná šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme piškotový korpus a formu na pečení vymažeme a vysypeme moukou. Do vyšší misky rozklepneme vejce a přidáme cukr. Do druhé misky nachystáme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva. Nachystáme do sklenice vodu. Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, pak přidáme mouku. Po troškách přidáme vodu. Piškotové těsto nalijeme na plech a pečeme při 150 - 200 °C. Upečený korpus necháme vychladnout.

  2. Během pečení si připravíme jogurtový krém. Práškovou želatinu necháme nabobtnat a rozpustíme ji podle návodu. Jogurt smícháme s rumem, cukrem a vychladlou, ale ještě tekutou želatinou. Nakonec přimícháme předem vyšlehanou smetanu ke šlehání. Vše nalijeme na piškotový korpus a dáme do lednice ztuhnout, nejméně na tři hodiny, ideálně do druhého dne.

  3. Pak moučník poklademe jahodami nebo jiným sezónním ovocem. Připravíme 2 balíčky dortového želé podle návodu (rozpustíme ve vodě se sirupem nebo ovocné šťávě) a chladnoucí směsí přelijeme ovoce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!