Jogurtový ovocný koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g cukr
125 g olej
4 ks vejce
250 g jogurt
800 g rybíz
1 balíček vanilkový cukr
250 g hladká mouka
250 g polohrubá mouka
1 balíček kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce pokojové teploty našleháme do pěny s cukrem a vanilkovým cukrem. Za stálého šlehání přidáme jogurt a olej. Nakonec přidáme proseté mouky s práškem do pečiva

  2. Plech nebo i větší kulatou formu vyložíme pečícím papírem. Nalijeme těsto, které uhladíme a posypeme ovocem. Jogurtový ovocný koláč pečeme dozlatova v troubě při 180 °C. Koláč po upečení necháme vychladnout.

  3. Jogurtový ovocný koláč poprášíme cukrem moučka, nakrájíme a vychutnáme třeba k odpolední kávě.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!