Kachna na divoko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
sůl
30 g máslo
1 ks cibule
celer
4 ks rajče
1 ks mrkev
petržel
1 kachna
2-3 lžíce rybízový džem
bobkový list
2 kuličky nové koření
2 dl červené víno
lžíce hladká mouka
3 kuličky celý pepř
1 ks větší jablko

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a jablka očistíme a nasekáme jak je libo. Jen rajčátka a jablka nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Kachnu osolíme.

  2. Na másle osmažíme zeleninu a cibuli, přidáme slaninu a osolenou kachnu. Trochu podlijeme, přidáme koření a pečeme v troubě. Při pečení přidáme plátky rajčat, jablek a podlijeme vínem. Poléváme vypečenou šťávou.

  3. Měkkou kachnu vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme, rozředíme vodou a povaříme. Nakonec přidáme rybízový džem a šťávu prolisujeme.

  4. Kachnu na divoko podáváme s uvařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!