Kachna na divoko recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina sůl 30 g máslo 1 ks cibule celer 4 ks rajče 1 ks mrkev petržel 1 kachna 2-3 lžíce rybízový džem bobkový list 2 kuličky nové koření 2 dl červené víno lžíce hladká mouka 3 kuličky celý pepř 1 ks větší jablko
Postup Kachna na divoko recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu a jablka očistíme a nasekáme jak je libo. Jen rajčátka a jablka nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky. Kachnu osolíme.
Na másle osmažíme zeleninu a cibuli, přidáme slaninu a osolenou kachnu. Trochu podlijeme, přidáme koření a pečeme v troubě. Při pečení přidáme plátky rajčat, jablek a podlijeme vínem. Poléváme vypečenou šťávou.
Měkkou kachnu vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, osmahneme, rozředíme vodou a povaříme. Nakonec přidáme rybízový džem a šťávu prolisujeme.
Kachnu na divoko podáváme s uvařeným bramborem.