Kachna na slaďoučkých hruškách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička solamyl
2-3 ks bazalka
4 ks hruška
2 lžíce olivový olej
1 lžíce sójová omáčka
1 dl suché bílé víno
0 kg kachní maso
1 špetka mletá pálivá paprika
2 dl pitná voda

Postup přípravy receptu

  1. Kachní maso nakrájíme, posypeme bazalkou a pokapeme olejem. Nahřejeme si kastrol s nepřilnavým dnem a poklicí a vložíme připravenou kachnu. Kousky masa necháme chvíli opékat, pak je otočíme a přikryjeme poklicí. Pak maso znovu otočíme, odsuneme k jedné straně kastrolu a opět uzavřeme poklicí.

  2. Hrušky podélně rozkrojíme, zbavíme jadřince a příčně nakrájíme na plátky. Hrušky přidáme do kastrolu vedle masa. Ve vodě rozmícháme solamyl a přidáme sójovou omáčku. Vlijeme do kastrolu k masu a hruškám. Nakonec přilijeme víno a chvíli s masem a hruškami společně prohřejeme.

  3. Kachní maso na hruškách servírujeme s vařenými brambory nebo bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!