Kachna na slaďoučkých hruškách recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička solamyl 2-3 ks bazalka 4 ks hruška 2 lžíce olivový olej 1 lžíce sójová omáčka 1 dl suché bílé víno 0 kg kachní maso 1 špetka mletá pálivá paprika 2 dl pitná voda
Postup Kachna na slaďoučkých hruškách recept
Postup přípravy receptu
-
Kachní maso nakrájíme, posypeme bazalkou a pokapeme olejem. Nahřejeme si kastrol s nepřilnavým dnem a poklicí a vložíme připravenou kachnu. Kousky masa necháme chvíli opékat, pak je otočíme a přikryjeme poklicí. Pak maso znovu otočíme, odsuneme k jedné straně kastrolu a opět uzavřeme poklicí.
Hrušky podélně rozkrojíme, zbavíme jadřince a příčně nakrájíme na plátky. Hrušky přidáme do kastrolu vedle masa. Ve vodě rozmícháme solamyl a přidáme sójovou omáčku. Vlijeme do kastrolu k masu a hruškám. Nakonec přilijeme víno a chvíli s masem a hruškami společně prohřejeme.
Kachní maso na hruškách servírujeme s vařenými brambory nebo bramborovým knedlíkem.