Kachna od vídeňské babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 lžičky sůl
1 ks kachna
500 ml černé pivo
2 lžičky celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Den před pečením kachnu prosolíme, pokmínujeme zvenku i uvnitř a necháme v lednici. Kachna se bude péci 5 (pět!) hodin při teplotě 80 - 100 °C.

  2. Kachnu vložíme do pekáčku s kovovým nebo skleněným víkem. Alobal nebo jiný druh přikrytí nefunguje. Podlijeme ji 1/2 litrem slabého černého piva. Po celou dobu neotvíráme ani nepodléváme. Po pěti hodinách pekáček vytáhneme a máme kachnu s krásnou šťávou, která nepáchne po pivě a s kůrčičkou, která byla vytvořena horkem transponovaným víkem.

  3. Kachnu od vídeňské babičky podáváme tak, jak máme kachnu rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!