Kachna otylka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 100 ml mléko 1 ks kachna 1 lžička podravka 3 ks velká cibule 1000 g kuřecí prsa 1 lžička mletá sladká paprika mletý černý pepř 1000 g kysané zelí 3 ks vepřový řízek 3 ks zelené jablko 1 lžička sušená majoránka 500 g mleté krůtí maso podle chuti sůl chilli koření drcený kmín kořenová zelenina podle potřeby 1 l kachní vývar
Postup Kachna otylka recept
Postup přípravy receptu
-
Den předem vykostíme očištěnou, omytou a osušenou kachnu. Po celé délce hřbetu ji nařízneme a opatrně odřežeme kůži s masem od kostí. Konce křídel odřízneme a dáme je při pečení pod kachnu. V křídlech kosti necháme a také spodní kost v paličce stehna ponecháme. Celou kachnu osolíme, opepříme a uložíme přes noc do chladničky.
Mleté krůtí maso promícháme s mlékem, podravkou, pepřem, majoránkou a mletou paprikou. Těsně před plněním kachny přidáme dva prolisované stroužky česneku a sůl. Vepřové maso z kýty nebo kotlety nakrájíme na kostičky, okořeníme pepřem, chilli a drceným kmínem. To samé (bez chilli) uděláme s kuřecími prsíčky. Vše osolíme až před naplněním kachny. Nádivky necháme v chladu přes noc uležet.
Druhý den dáme do studené vody skelet z kachny, drůbky, kořenovou zeleninu, cibuli, celý pepř, nové koření, kousek zázvoru a stroužek česneku. Dáme vařit vývar na polévku.
Do pekáče položíme konce kachních křídel. Ve vykostěné kachně prořízneme prsíčka i stehenní maso tak, abychom měli kachní maso rozložené po celém plátu vykostěné kachny. Asi čtvrtinu mletého masa dáme do kůže v krku. Pak ze sekané vytvarujeme dva válečky. Jeden dáme co nejvíc do pravé strany a druhý do levé strany kachny. Do středu dáme vepřové maso a nakonec navrstvíme nakrájená kuřecí prsíčka. Můžeme i oba druhy mas smíchat. Kachnu otylku zašijeme a položíme do pekáče na křídla. Podlijeme asi hrnkem vařícího vývaru, osolíme, okmínujeme a dáme přikryté na hodinu a půl péct do vyhřáté trouby.
Mezitím si scedíme kysané zelí, pokud je třeba, tak ho překrájíme. Zelí smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a na kostičky nakrájenými zelenými jablky (zbavené jen jadřinců) a hrnkem vývaru. Na to položíme předpečenou kachnu a odkrytou dopečeme. Pak kachnu otočíme a dopečeme do křupava i z druhé strany.
Kachnu otylku podáváme s vařenými brambory nebo podle obliby s knedlíky. Sádlo z prvního pekáče si slijeme a použijeme podle vlastních potřeb. S takto připravenou kachnou otylkou pohostíme i početnější návštěvu. Kachna otylka má díky různému masu krásnou mozaiku na řezu.