Kachna pčená na divoko recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- cukr sůl 1/ ks citron 1 ks kachna 3 kuličky jalovec 2 listy bobkový list 1 dl červené víno 2 lžíce hladká mouka 5 dkg anglická slanina 3 kuličky celý pepř 1 ks cibule krájená nadrobno 0.4 kostky drůbeží bujon 3 kuličky celé nové koření
Postup Kachna pčená na divoko recept
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěné na kostičky nakrájené slanině zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, vložíme očištěnou, osolenou kachnu, veškeré koření zabalené do gázy, podlijeme vývarem z kostky a pečeme v troubě doměkka.
Během pečení kachnu obracíme, podléváme šťávou a podle potřeby podléváme vývarem. Upečenou kachnu vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zředíme vývarem a provaříme, nakonec přidáme červené víno a podle chuti citronovou šťávu a cukr. Necháme přejít varem a omáčka je hotová.
Kachnu pečenou na divoko podáváme s omáčkou, houskovým knedlíkem a dušeným červeným zelím.