Kachna pečená po myslivecku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 dkg slanina 1 ks cibule 1 ks kachna 6 kuliček jalovec 1 ks bobkový list 1 lžíce hladká mouka 0.5 l suché červené víno 4 kuličky celý černý pepř 2 kuličky celé nové koření podle chuti sůl
Postup Kachna pečená po myslivecku recept
Postup přípravy receptu
-
Rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a zpěníme na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Vložíme kachnu, vně i uvnitř osolenou a potřenou tlučeným jalovcem a polovičním množstvím pepře, podlijeme sklenkou červeného vína, přidáme ostatní koření a za občasného podlévání vypečenou šťávou a vínem pečeme doměkka.
Upečenou kachnu vyjmeme a rozdělíme na porce. Ze šťávy odstraníme koření, zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme a za stálého míchání zaléváme vínem a provaříme. Nakonec v omáčce prohřejeme porce kachny.
Kachnu pečenou po myslivecku podáváme s houskovým knedlíkem a na talíři doplňujeme brusinkovým džemem.