Kachna pečená po myslivecku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 dkg slanina
1 ks cibule
1 ks kachna
6 kuliček jalovec
1 ks bobkový list
1 lžíce hladká mouka
0.5 l suché červené víno
4 kuličky celý černý pepř
2 kuličky celé nové koření
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a zpěníme na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Vložíme kachnu, vně i uvnitř osolenou a potřenou tlučeným jalovcem a polovičním množstvím pepře, podlijeme sklenkou červeného vína, přidáme ostatní koření a za občasného podlévání vypečenou šťávou a vínem pečeme doměkka.

  2. Upečenou kachnu vyjmeme a rozdělíme na porce. Ze šťávy odstraníme koření, zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme a za stálého míchání zaléváme vínem a provaříme. Nakonec v omáčce prohřejeme porce kachny.

  3. Kachnu pečenou po myslivecku podáváme s houskovým knedlíkem a na talíři doplňujeme brusinkovým džemem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!