Kachna pečená po provensálsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 7 dkg slanina 4 stroužky česnek 2 ks cibule 1 ks kachna 1 ks salátová okurka 0 kostek slepičí bujon podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby vývar z drůbků
Postup Kachna pečená po provensálsku recept
Postup přípravy receptu
-
Kachnu očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme prolisovaným nebo utřeným česnekem. Slaninu nakrájíme na drobné kostky.
V hrnci, kam se vejde kachna, vyškvaříme slaninu. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Nakonec vložíme kachnu, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme. Vše podlijeme vývarem a pečeme téměř doměkka. Přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou salátovou okurku, osolíme a společně pečeme doměkka.
Kachna pečená po provensálsku je výborná s vařenými brambory nebo s rýží.