Kachna pečená po provensálsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

7 dkg slanina
4 stroužky česnek
2 ks cibule
1 ks kachna
1 ks salátová okurka
0 kostek slepičí bujon
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
vývar z drůbků

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu očistíme, omyjeme, osušíme a potřeme prolisovaným nebo utřeným česnekem. Slaninu nakrájíme na drobné kostky.

  2. V hrnci, kam se vejde kachna, vyškvaříme slaninu. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. Nakonec vložíme kachnu, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme. Vše podlijeme vývarem a pečeme téměř doměkka. Přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou salátovou okurku, osolíme a společně pečeme doměkka.

  3. Kachna pečená po provensálsku je výborná s vařenými brambory nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!