Kachna po burgundsku recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 dkg slanina 1 lžíce sůl 6 dkg máslo 5 dkg šunka 5 dkg cibule 2 kg kachna 200 ml červené víno 1 lžička mletý pepř
Postup Kachna po burgundsku
Postup přípravy receptu
-
Omytou kachnu nasolíme zevnitř i z venku, trochu opepříme a svážeme. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme
V pekáči rozškvaříme slaninu, přidáme k ní máslo, cibuli, vložíme kachnu a opečeme zprudka ze všech stran. Do pekáčku přilijeme víno, posypeme drobně nakrájenou šunkou a přiklopíme
Kachnu po burgundsku dusíme ve středně horké troubě asi 1 hodinu. Poléváme vydušenou šťávou a podle potřeby můžeme přilít vývar. Když je kachna měkká, odklopíme a necháme zčervenat. Pak kachnu vyjmeme a šťávu zahustíme moukou
Kachna podle tohoto receptu je šťavnatá a opravdu moc dobrá. Kachna po burgundsku chutná nejlépe s červeným zelím a jakýmkoliv knedlíkem.