Kapr na tatranský způsob recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g cibule 2 dl bílé víno 100 g sterilované žampiony 100 g uzená slanina 150 g sterilovaná kapie 750 g kapr bez hlavy podle chuti česnek sůl podle potřeby olej citron
Postup Kapr na tatranský způsob recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké měsíčky. Kapii a žampiony scedíme. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Očištěného naporcovaného kapra osolíme, potřeme prolisovaným česnekem a opečeme na oleji spolu s plátky slaniny. Opečené kousky kapra odložíme na talíř a uchováme v teple.
Na výpeku orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme žampiony, kousky kapie a podlijeme vínem. Necháme krátce podusit.
Houbovo zeleninovou směsí přeléváme porce kapra na talíři a doplníme citronem. Kapra na tatranský způsob podáváme s bramborami.