Kapr Petra Voka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g slanina 5 stroužků česnek 5 lžic olej 4 lžíce máslo 150 ml bílé víno 1 lžička mletá paprika 100 g mandlové lupínky 1 ks kapr (2,5 - 3 kg) podle chuti sůl na ozdobu citron 1 ks červená paprika 1 ks žlutá paprika čerstvá zelenina
Postup Kapr Petra Voka recept
Postup přípravy receptu
-
Kapra vykucháme, dáváme pozor na žluč. Očistíme od šupin, omyjeme, osušíme a nakrájíme na podkovy. Slaninu (můžeme použít i anglickou) nakrájíme na nudličky a prošpikujeme podkovy. Pak kapra potřeme česnekem utřeným se solí i paprikou.
V pekáčku rozehřejeme olej a odstavíme jej. Na olej rozložíme podkovy kapra, poklademe je kousky másla a v předehřáté troubě na 180 °C za podlévání vínem pečeme do změknutí. Ke konci pečení kapra posypeme mandlovými lupínky.
Kapra Petra Voka podáváme s vařenými brambory. Zdobíme plátkem citronu a čerstvou zeleninou.