Kapr po srbsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks kapr marináda 5 stroužků česnek 2 dl olej 1 lžíce mletá sladká paprika máslo 8 stroužků česnek 100 g máslo 1 lžička citronová šťáva 1 lžička čerstvá petrželka 1 špetka cayenský pepř podle potřeby sůl
Postup Kapr po srbsku recept
Postup přípravy receptu
-
Kapra očistíme a naporcujeme. Pět stroužků česneku oloupeme a prolisujeme. Na marinádu smícháme polovinu oleje, prolisovaný česnek a mletou sladkou papriku.
Kapra zalijeme marinádou a dáme do chladničky na 4 hodiny nebo přes noc rozležet.
Osm stroužků česneku oloupeme a prolisujeme. Čerstvou petrželku nasekáme nadrobno. Na česnekové máslo utřeme povolené máslo s česnekem, špetkou cayenského pepře, lžičkou citronové šťávy a lžičkou nasekané petrželky. Připravené máslo osolíme a dáme ztuhnout do chladničky.
Kapra necháme okapat, osolíme a ve zbývajícím oleji usmažíme.
Kapra po srbsku podáváme s česnekovým máslem a přílohou podle chuti.