Kapr se smetanou a vínem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2-3 lžíce máslo 1 dl smetana 1 ks citron 1 lžíce kečup 1 kg kapr 1 dl bílé víno 1-2 lžičky hladká mouka 3-4 kapky worcesterská omáčka
Postup Kapr se smetanou a vínem recept
Postup přípravy receptu
-
Kapra očistíme a nakrájíme na porce. Porce osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme půl hodiny odpočinout.
Na pánvi rozehřejeme máslo a porce kapra opečeme z obou stran. Potom i s tukem z pánve dáme do pekáčku. Smetanu smícháme s moukou a vínem, ochutíme kečupem, worcesterskou omáčku, osolíme, přidáme posekanou petrželku a tuto zálivku nalijeme na rybu v pekáčku. Kapra se smetanou a vínem upečeme v rozehřáté troubě.
Kapr se smetanou a vínem je nejlepší s brambory.