Kapr se smetanou a vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2-3 lžíce máslo
1 dl smetana
1 ks citron
1 lžíce kečup
1 kg kapr
1 dl bílé víno
1-2 lžičky hladká mouka
3-4 kapky worcesterská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Kapra očistíme a nakrájíme na porce. Porce osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme půl hodiny odpočinout.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a porce kapra opečeme z obou stran. Potom i s tukem z pánve dáme do pekáčku. Smetanu smícháme s moukou a vínem, ochutíme kečupem, worcesterskou omáčku, osolíme, přidáme posekanou petrželku a tuto zálivku nalijeme na rybu v pekáčku. Kapra se smetanou a vínem upečeme v rozehřáté troubě.

  3. Kapr se smetanou a vínem je nejlepší s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!