Kapr v nálevu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 dkg cukr 3 dkg sůl 0 l ocet 0 l voda 1 ks hřebíček 1 ks bobkový list 2 ks nové koření 2 ks celý pepř 0 lžiček hořčičné semínko 11 ks sacharin 1 ks větší kapr trojobal vejce strouhanka hladká mouka podle potřeby cibule mrkev tuk na smažení kořenová petržel
Postup Kapr v nálevu recept
Postup přípravy receptu
-
Kapří řízky klasicky obalíme v trojobalu a na tuku dozlatova osmažíme.
Z vody, sacharinu, koření a dochucovačů svaříme nálev.
Usmažené kapří řízky přeložíme do skleněné nádoby. Doplníme krájenou cibulí, mrkví, kořenovou petrželí, přičemž zeleninou nešetříme. Vše pěkně srovnané zalijeme vychladlým nálevem tak, aby byly potopeny i vrchní porce. Kapra v nálevu necháme odležet v ledničce alespoň 10 dnů, aby kosti ve výsledné pochoutce co nejvíce změkly.
Kapra v nálevu podáváme jako studenou chuťovku.