Kapr v petrželi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks citron
4 porce kapr
1 hrst hladká mouka
1-2 lžičky mletá červená paprika
1-2 hrstě zelená petrželka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Porce ryby očistíme, posolíme, pokapeme citronem a necháme chvíli odležet.

  2. Nachystáme si misku se směsí mouky a papriky, nasekáme petržel.

  3. Rybí kousky nejprve obalíme v první směsi a potom v čerstvé petrželi tak, že rukama porce ryby omačkáme petrželí.

  4. Porce kapra smažíme na oleji, nebo jak jsme zvyklí.

  5. Kapra v petrželi podáváme s bramborami. Můžeme si připravit vařené, opékané, nebo i hranolky. Záleží na naší chuti. K receptu se hodí brambory připravené na všechny způsoby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!