Kapr v petrželi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks citron 4 porce kapr 1 hrst hladká mouka 1-2 lžičky mletá červená paprika 1-2 hrstě zelená petrželka podle potřeby olej na smažení
Postup Kapr v petrželi recept
Postup přípravy receptu
-
Porce ryby očistíme, posolíme, pokapeme citronem a necháme chvíli odležet.
Nachystáme si misku se směsí mouky a papriky, nasekáme petržel.
Rybí kousky nejprve obalíme v první směsi a potom v čerstvé petrželi tak, že rukama porce ryby omačkáme petrželí.
Porce kapra smažíme na oleji, nebo jak jsme zvyklí.
Kapra v petrželi podáváme s bramborami. Můžeme si připravit vařené, opékané, nebo i hranolky. Záleží na naší chuti. K receptu se hodí brambory připravené na všechny způsoby.