Kapří salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
1 díl ocet
1 ks cibule
1 ks majonéza
2 díly voda
2 ks kapr
2 listy bobkový list
5 kuliček nové koření
1 sklenice moravanka
5 kuliček celý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso ze dvou menších kaprů povaříme 10 minut ve vodě, do které jsme přidali lžíci soli, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření a 5 kuliček pepře. Po zchladnutí vybereme větší kosti, ty menší změknou po naložení do nálevu z octa a vody.

  2. V nálevu necháme maso 2 dny. Pak nálev slijeme, maso pokrájíme na malé kousky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, moravanku a dochutíme solí, mletým pepřem a octem. Nakonec do salátu vmícháme majonézu.

  3. Kapří salát podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!