Rajčatová česnečka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 8 - 10 stroužků česnek olej sůl 1 ks cibule bazalka 700 ml zeleninový vývar 4 ks velké rajče mletý černý pepř
Postup Rajčatová česnečka
Postup přípravy receptu
-
Rajčata spaříme a oloupeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Česnek sloupneme, polovinu jemně usekáme a druhou polovinu prolisujeme. Bazalku pokrájíme nadrobno
Na oleji necháme zpěnit cibuli a česnek. Potom přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a zakryté podusíme doměkka
Změklá rajčata rozmixujeme, zalijeme vývarem a krátce povaříme. Nakonec do polévky vmícháme zbylý prolisovaný česnek a usekanou bazalku
Rajčatovou česnečku podáváme s opečenými toasty.