Rajčatová cuketa na bagetce recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 - 2 stroužky česnek sůl máslo 1 ks cuketa 1 lžička olivový olej 1 špetka mletý kmín 6 - 8 lžic rajský protlak voda na podlití mletý barevný pepř třtinový cukr cibulová bageta
Postup Rajčatová cuketa na bagetce
Postup přípravy receptu
-
Mladou cuketu oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme
V hluboké pánvi rozehřejeme asi lžičku oleje a cuketu prudce orestujeme. Osolíme, opepříme, okmínujeme a zalijeme vroucí vodou. Vody stačí trošku, cuketu stačí jen krátce podusit, je rychle měkká. Poté přidáme rajský protlak, opět trošku vody, prolisovaný česnek a podle potřeby cuketovou směs osladíme. Opět krátce podusíme, omáčka by měla být hodně hustá
Rajčatovou cuketu poklademe na bagetky lehce namazané máslem, já použila cibulovou bagetu nakrájenou na plátky. Rajčatová cuketa na bagetce chutná nejlépe ještě teplá.