Kapusta zapečená s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl smetana
60 g sádlo
800 g kapusta
150 g rýže
100 g uzené maso
200 g vepřové maso
podle chuti
sůl
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Přebranou a opranou rýži zalijeme vodou, přidáme lžíci sádla, osolíme a udusíme doměkka.

  2. Očištěnou kapustu rozkrojíme na čtvrtky, dáme do hrnce s vroucí vodou a uvaříme doměkka. Necháme ji okapat a rozebereme na listy.

  3. Na dno vymaštěné zapékací misky rovnáme postupně vrstvy kapusty, drobně nakrájeného masa a rýže - horní vrstva je z kapusty. Každou vrstvu pokropíme rozehřátým sádlem a smetanou. Povrch kapusty s masem posypeme strouhankou. Kapustu s masem zapékáme ve středně vyhřáté troubě.

  4. Kapustu zapečenou s masem podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!