Kapustové karbanátky s masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 stroužky česnek
2 ks vejce
120 g strouhanka
500 g kapusta
3-4 lžíce hladká mouka
2-3 lžičky sójová omáčka
350 g mleté maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Kapustu očistíme a nakrájíme na díly. Vložíme je do vroucí vody, necháme přejít varem a vyjmeme je. V cedníku je necháme okapat. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.

  2. V masovém mlýnku kapustu umeleme nebo ji nasekáme najemno. Smícháme ji masem, kořením podle chuti, vejci a hladkou moukou. Vmícháme sójovou omáčku a hmotu zahustíme strouhankou podle potřeby. Troubu předehřejeme.

  3. Na sporáku rozehřejeme pekáček s olejem. Z kapustové hmoty tvoříme karbanátky, které z obou stran osmahneme v pekáčku. Ten pak vložíme do trouby a kapustové karbanátky dopečeme.

  4. Kapustové karbanátky s masem podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!