Kapustové karbanátky s masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 stroužky česnek 2 ks vejce 120 g strouhanka 500 g kapusta 3-4 lžíce hladká mouka 2-3 lžičky sójová omáčka 350 g mleté maso podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby olej na smažení
Postup Kapustové karbanátky s masem recept
Postup přípravy receptu
-
V hrnci přivedeme k varu vodu a osolíme ji. Kapustu očistíme a nakrájíme na díly. Vložíme je do vroucí vody, necháme přejít varem a vyjmeme je. V cedníku je necháme okapat. Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
V masovém mlýnku kapustu umeleme nebo ji nasekáme najemno. Smícháme ji masem, kořením podle chuti, vejci a hladkou moukou. Vmícháme sójovou omáčku a hmotu zahustíme strouhankou podle potřeby. Troubu předehřejeme.
Na sporáku rozehřejeme pekáček s olejem. Z kapustové hmoty tvoříme karbanátky, které z obou stran osmahneme v pekáčku. Ten pak vložíme do trouby a kapustové karbanátky dopečeme.
Kapustové karbanátky s masem podáváme ihned. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo kaše.