Karamelový likér 2 recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 ml rum
250 ml smetana ke šlehání
1 konzerva Salko
2 konzervy neslazené mléko Tatra

Postup přípravy receptu

  1. Neotevřenou konzervu Salka vaříme den předem ponořenou ve vodě (asi 2 hodiny).

  2. Uvařený karamel dáme do mixéru, přidáme neslazené mléko a mixujeme asi 5 minut. Potom přidáme smetanu a mixujeme ještě dalších 5 minut.

  3. Nakonec přilijeme rum a promixujeme.

  4. Karamelový likér plníme do lahví a skladujeme v chladničce.

  5. Pokud připravujeme nápoj pro děti, dáme rumu jen trošku, aby se likér nezačal hned kazit. Dětský likér je nutno brzy vypít.

  6. Občas je nutno likér protřepat. Pokud šetříme rumem, likér nám v lahvích zhoustne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!