Karamelový medovníkový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g cukr
500 g máslo
1 l mléko
6 lžic polohruhá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Půl kila cukru vložíme do hrnce a roztavíme na karamel. Vaříme ho pozvolna pomalu, tím se vyhneme spálení a hořkosti. Do horkého karamelu vlijeme 1 litr mléka a necháme karamel v mléce rozpustit (asi 30 minut).

  2. Poté uvedeme k varu a přimícháme 6 lžic polohrubé mouky. Necháme mouku provařit do zhoustnutí a následně odstavíme. Do horké hmoty nakrájíme 1 kostku másla (250 g) a necháme rozpustit.

  3. Takto připravenou hmotu necháme vychladnout. Po vychladnutí zašleháme druhou kostku másla. Máslo musí mít pokojovou teplotu. Vyšlehaný karamelový krém dáme ztuhnout do lednice.

  4. Karamelový medovníkový krém natíráme na libovolné podklady, hodí se na řezy, medovník nebo různé dorty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!