Karbanátky na pivě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
2 ks vejce
80 g máslo
0.2 l mléko
pepř
strouhaná citronová kůra
250 g mleté hovězí maso
0.3 l světlé pivo
250 g mleté vepřové maso
podle potřeby
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso spojíme s namočenou žemlí (v mléce), přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, sůl, koření, vejce, citronovou kůru, a je-li potřeba, přidáme i strouhanku. Těsto dobře promícháme.

  2. Z těsta utvoříme karbanátky, které na másle po obou stranách opečeme. Do zbylého másla přidáme pivo, trochu je svaříme, vložíme karbanátky a v pivě je necháme dusit. Během dušení karbanátky obracíme a přeléváme šťávou.

  3. Podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!