Karbanátky s kečupem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
2 ks vejce
3 lžíce smetana
10 dkg strouhaný sýr
0.5 kg mleté maso
mletý černý pepř
podle potřeby
olej
kečup

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso osolíme, okořeníme, přidáme vejce a děláme karbanátky, které rychle opečeme na rozehřátém oleji z obou stran.

  2. Pekáček vymažeme olejem, naskládáme karbanátky, pokapeme kečupem a smetanou, podlijeme troškou vody a v troubě zakryté dusíme asi 35 - 40 minut. Před dokončením posypeme strouhaným sýrem a karbanátky s kečupem zapékáme chvíli odkryté, aby se sýr roztavil.

  3. Karbanátky s kečupem podáváme s hranolky nebo bramborovým pyré. Zastudena je můžeme podávat s krajícem chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!