Karbanátky z brambor a špekáčků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
1 ks cibule
6 ks špekáčky
1 hrst nasekaná petrželka
500 g vařené brambory
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na obalení
strouhanka
podle potřeby
sádlo nebo olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Špekáčky oloupeme a spolu s bramborami nahrubo pomeleme. Přidáme drobně nakrájenou cibuli, nasekanou zelenou petrželku a vejce. Hmotu na karbanátky osolíme a opepříme.

  2. Z hmoty děláme malé karbanátky, které obalíme ve strouhance a na rozpáleném tuku osmažíme.

  3. Karbanátky z brambor a špekáčků jsou dobré ke špenátu, nebo jen tak se zelným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!